PROlift > servicii > Testări Cabluri, Lanțuri, Chingi, Parâme și Accesorii

Testări Cabluri, Lanțuri, Chingi, Parâme și Accesorii


Testări Cabluri, Lanțuri, Chingi, Parâme și Accesorii În Noiembrie 2013 am instalat în Constanţa primul banc de testare mecanică din România, cu o capacitate de 300 tone forţă şi o lungime a produsului de testat de până la 12 metri.

Cu ajutorul acestuia, putem executa, la solicitarea clientului, testări distructive sau nedistructive ale lanţurilor de sarcină, cablurilor de tracţiune, chingilor textile sau parâmelor navale, precum şi ale diverselor accesorii pentru cabluri sau lanţuri (cârlige, chei tachelaj, papuci de cablu etc.).

Testarea efectuată este urmată de emiterea unui Certificat de Testare, care va conţine toate informaţiile solicitate de metoda aleasă: emitentul certificatului, solicitantul testării, tipul testării, sarcina aplicată, elongaţia la un moment dat, sarcina prestabilită de rupere şi sarcina reală de rupere, graficul testării precum şi rezultatele testării. 

Clientul are astfel avantajul că poate testa atât produse noi, cât şi produse vechi.

Important - în cazul produselor folosite şi cu perioada de garanţie expirată, în urma testării, RSVTI-stul poate acorda cu mai multă siguranţă avizul tehnic de utilizare a produselor, prelungind astfel durata de viaţă a produsului cu costuri minime, într-un mod simplu şi 100% sigur.

test

Testările distructive pot fi efectuate la următoarele tipuri de produse:
• cabluri de până la 65 mm diametru (cablu cu clasa de rezistență de 1960 N/mm2);
• cabluri de până la 68 mm diametru (cablu cu clasa de rezistență de 1770 N/mm2);
• lanţuri (grad 80) cu diametrul de maximum 48 mm;
• chingi textile cu sarcina maximă la rupere de 300 tone;
• parâme navale cu sarcina maximă la rupere de 300 tone.

Testările nedistructive pot fi efectuate la următoarele tipuri de produse:
• cablu de până la 102 mm diametru;
• lanţ (grad 80) de până la 68 mm diametru;
• chingi textile cu sarcina nominală de maximum 150 tone;
• parâme navale cu sarcina nominală de maximum 150 tone.

Testarea de sarcină este modul de testare cel mai comun. Sarcina de testare este setată prin introducerea WLL (sarcina maximă de lucru) şi apoi aplicarea unui coeficient de multiplicare, de obicei 2, în conformitate cu ASME B30.9-2010. Se poate alege atât testarea până la punctul de rupere al elementului testat, cât și testarea cu eliberarea acestuia.

Testarea la rupere. Prin acest tip de testare se va acţiona prin tragere asupra elementului de testat până când acesta se va rupe, la viteza de tragere dorită.

Testarea ciclică presupune stabilirea vitezei de testare, a sarcinilor minime şi maxime de testare, timpii minimi şi maximi de testare şi numărul de cicluri de testare.

Testarea de menţinere în sarcină permite operatorului să stabilească viteza de testare și perioada de timp cât elementul testat va fi menţinut la sarcina-ţintă. Certificatul de testare furnizează într-un mod explicit și facil toate informațiile legate de operațiunile efectuate.

Laboratorul nostru de testări mecanice este acreditat de către Autoritatea Navală Română din Februarie 2015.


Schita: Testări Cabluri, Lanțuri, Chingi, Parâme și Accesorii

Tabel: Testări Cabluri, Lanțuri, Chingi, Parâme și Accesorii