PROlift > servicii > Montare terminații / papuci de cablu (sockets)

Montare terminații / papuci de cablu (sockets)


Montare terminații / papuci de cablu (sockets)

Pe lângă terminațiile clasice cu care pot fi prevăzute cablurile metalice (ochiuri cu bride, matisate, manșonate) mai există și alte tipuri de terminații, cum ar fi papucii de cablu (socket).
În ceea ce privește tipul de montare pe cablu, terminațiile de cablu pot fi montate folosind următoarele metode:

  • prin strângere cu ajutorul unei prese hidraulice;
  • cu ajutorul unei pene de fixare în interiorul terminației de cablu; 
  • cu ajutorul unei rășini de montaj (rășină Wirelock).

 Terminaţiile de cablu ce necesită strângere cu ajutorul presei hidraulice se caracterizează printr-o construcţie ce prevede un manşon în care se introduce cablul metalic şi care, apoi, este supus strângerii cu ajutorul presei hidraulice. În general, astfel de terminaţii sunt folosite pentru diametre mici de cablu.

Terminațiile de cablu ce se montează cu ajutorul unei pene de fixare amplasată în interior sunt cel mai ușor de montat dintre toate terminațiile de cablu. Montajul acestora se face prin rularea cablului în jurul penei de fixare și apoi prin aplicarea unei bride de strângere pe capătul liber al cablului. Sunt folosite în general la macaralele mobile.

Terminațiile de cablu ce necesită montaj prin folosirea rășinii Wirelock sunt cel mai des utilizate și se caracterizează printr-o eficiență și o siguranță în exploatare ridicate. La testarea prin tragere, acest tip de terminații au atins un maxim al forței de rupere specifice. Sunt folosite foarte des la aplicații în care terminațiile cablurilor sunt supuse unui tensiuni permanente (winch-uri navale, poduri).


Montare terminații / papuci de cablu (sockets) Montare terminații / papuci de cablu (sockets) Montare terminații / papuci de cablu (sockets) Montare terminații / papuci de cablu (sockets) Montare terminații / papuci de cablu (sockets)