PROlift - Siguranță și Calitate. Viața este mai importantă decât prețul!
English  ∷  България

Cabluri Ridicare - Cabluri Antigiratorii

Cabluri Antigiratorii (Nerotaționale)

PROlift® furnizează cabluri potrivite cerințelor aplicațiilor dvs., inclusiv cabluri antigiratorii și cabluri speciale.
Cablurile antigiratorii sunt folosite la diferite macarale on și offshore, diverse utilaje, vinciuri și trolii, în domeniul maritim și piscicol, exploatări petroliere on și offshore, construcții civile și industriale, lucrări de geniu și infrastructură, exploatări miniere subterane și de suprafață, exploatarea lemnului și numeroase alte industrii și aplicații.

Cele mai uzuale construcții furnizate sunt prezentate mai jos: construcții cablu antigiratorii

Proprietățile nerotaționale (antigiratorii) ale unui cablu cresc odată cu numărul de toroane exterioare și numărul de straturi de toroane în secțiune.
Astfel, un cablu cu cel puțin 14 toroane exterioare și cel puțin 3 straturi de toroane este considerat un cablu antigiratoriu cu cele mai bune performanțe (cu respectarea regulii privind sensul de rotire al straturilor). Cablurile cu 11-13 toroane exterioare și 2 straturi de toroane sunt cabluri cu bune proprietăți antigiratorii, în timp ce cablurile cu 8-10 toroane exterioare și 2 straturi sunt cabluri cu proprietăți antigiratorii medii.

Statistic, un cablu antigiratoriu cu 2 straturi dezvoltă între 55% și 75% din forța minimă de rupere atunci când unul din capete este liber, în timp ce un cablu cu 3 straturi dezvoltă între 95% și 100% din această forță.
Acest parametru se numește spinning loss factor.
Pentru macarale turn și alte macarale de mari dimensiuni, se recomandă cablurile antigiratorii cu 3 straturi de toroane.


Tabel MBL Cabluri Antigiratorii

Valori teoretice, conform standard. Pentru alte construcții, clase rezistență sau diametre, vă rugăm să ne contactați.

mbl cablu antigiratoriu