Siguranță și Calitate! Viața este mai importantă decât prețul!

Cabluri Ridicare - Cabluri Speciale - Cabluri Inox

Cabluri Speciale și Cabluri Inox

Cabluri Speciale

Avantajul cablurilor compacte este rezistența superioară la uzură atunci când sunt folosite la aplicații ce presupun ridicarea cu roată / rolă scripete sau tambur de macara / troliu / vinci. Aceste cabluri se așează mai ușor pe conturul roților / tamburilor.

Datorită suprafaței de contact mai mare, uzura și tensiunile interne în cablu vor fi mai mici. Dacă uzura în timp a cablului se datorează preponderent abraziunii (frecarea dintre cablu și roată / tambur), se recomandă un cablu compact cu un număr mai mare de fire în toroanele exterioare.

Cabluri Inox

La cerere, furnizăm și cabluri din inox AISI 316 sau AISI 304/302 clasa 1570, pentru aplicații de tragere sau ridicare, pentru domeniile în care nu se pot folosi cablurile de ridicare/ tracțiune uzuale, cablurile din inox având o rezistență mai mare la coroziune. Cablurile de inox au o sarcină maximă de lucru inferioară la același diametru însă sunt acceptate și folosite ca soluție de ridicare/ tracțiune din considerente practice (în industria farmaceutică, industria alimentară, industria textilă, aplicații și domenii de activitate cu umiditate foarte mare sau subacvatice etc.), cât și estetice (în construcții civile, amenajări interioare și exterioare, pentru ambarcațiuni și aplicații din zona agrementului etc.).


Tabel MBL Cabluri Inox AISI 316

Valori teoretice, conform standard. Pentru alte construcții, clase rezistență sau diametre, vă rugăm să ne contactați.

mbl cablu inox